اشتباهات رایج هنگام استفاده از لباسشویی
اشتباه اول: شوینده نامناسب
برخی به این دلیل كه پوست دستشان نسبت به بعضی شوینده ها حساس است، ترجیح میدهند لباس های درون ماشین لباسشویی را با همان ماده شوینده بشویند که به اصطلاح آن شوینده حیف نشود. اما محققان دانشگاه واشنگتن میگویند اگر پوست دست شما نسبت به شوینده خاصی حساسیت دارد، به هیچ وجه نباید از آن ماده برای ماشین لباسشویی تان استفاده كنید زیرا با این كار حساسیت پوستی را به كل بدن انتقال خواهید داد. به علاوه، پژوهشگران معتقدند كه بهتر است لباس افرادی که پوست حساس دارند و همینطور لباس نوزادان، و لباس های زیر، با دست و با مواد شوینده ملایم شسته شوند.
اشتباه دوم : باقی ماندن لباس ها در ماشین لباسشویی
یكی دیگر از خطا های متداول و بیماری زا در مورد استفاده از ماشین لباسشویی ، باقی ماندن لباس های شسته شده درون آن و برای مدت طولانی است. دکتر جبرا معتقد است که رها کردن لباس های خیس درون ماشین لباسشویی، بیشتر از ۳۰ دقیقه یعنی تولید كپك و باكتری های آلرژیزا! بنابراین باید در نظر بگیریم، تنها زمانی ماشین لباسشویی را روشن كنید كه اطمینان داشته باشید در خانه حضور دارید و می توانید بعد از اتمام شستشو، فورا لباس ها را از درون آن خارج كرده و پهن كنید.
اشتباه سوم : جمع کردن لباس های کثیف در ماشین لباسشویی
این خطا از آن دست اشتباه هایی است كه بسیاری از خانم ها انجام می دهند. آن ها معمولا برای آنکه لباس های کثیف را از جلوی چشم دور کنند، آن ها را درون ماشین لباسشویی جمع می کنند و زمانی كه ماشین كاملا پر از لباس شد، آن را روشن می كنند. غافل از اینكه عرق، رطوبت و آلودگی لباس ها می توانند زمینه ساز تولید انواع میكروب ها و قارچ ها و رخنه كردن آن ها درون بافت لباس شود. این کار بشدت می تواند موجب ناراحتی پوستی در فرد شود .
اشتباه چهارم : شستن كفش و لباس های گلی با ماشین لباسشویی
اگر خسته و كوفته از مسافرت یا كوهنوردی برگشته اید و حال و حوصله شستن كفش و لباس گلی تان را ندارید، بهتر است به جای پرتاب كردن آن ها درون ماشین لباسشویی، گوشه حیاط یا حمام قرارشان دهید تا خوب خستگی تان در برود. میكروب و آلودگی های پنهان شده در گل و لای ممكن است تا مدتها درون ماشین لباسشویی باقی بماند و به سایر لباس های تان هم نفوذ كند، بنابراین بهتر است لباس هایی كه گل و كثیفی آن ها را فرا گرفته را با دست بشویید. ولی اگر میخواهید بدانید کفش هایی را که دچار آلودگی های معمول شده اند را چگونه بشویید اینجا کلیک کنید.
اشتباه پنجم : شستن لباس زیر همراه سایر لباس ها
دكتر چارلز جبرا، استاد میكروبیولوژی دانشگاه آریزونا بر این باور است که شستن لباس زیر با ماشین لباسشویی یكی از اصلی ترین منابع انتشار میكروب است. او معتقد است قرار گرفتن لباس زیر در فضاهای بسته و مرطوب می تواند بسیار خطرناک باشد.
به همین دلیل بهتر است كه هنگام شستشو با سایر لباس ها، درون ماشین لباسشویی قرار نگیرند. از طرف دیگر، ممكن است آلودگی بیش از حد لباس های دیگر به لباس زیر افراد خانواده منتقل شده و موجب تحریك و حساسیت پوست یا حتی عفونت دستگاه تناسلی در آن ها شود.
به عقیده دكتر جبرا، لباس های زیر باید با آب كاملا داغ و مواد شوینده مناسب شسته شود و برای خشك کردن، آن ها را زیر نور مستقیم آفتاب قرار داد. او همچنین برای جلوگیری از ماندگاری میكروب ها در ماشین لباسشویی توصیه می کند كه پس از هر سه یا چهار بار استفاده، یك مرتبه آن را بدون لباس روشن کرده و با کمک مواد ضدعفونیكننده، تمامی میکروب ها و قارچ ها را از بین ببرید.
اشتباه ششم: شستن ملحفه ها با آب ولرم
خیلی ها برای حفظ رنگ و یا دیرتر كهنه شدن روتختی، روبالشی و ملحفه ها، تنظیمات ماشین لباسشویی را روی دور كند و آب ولرم قرار می دهند؛ این در حالی است كه این كار تنها یك آبتنی لذتبخش برای میکروب ها و آلودگی های موجود در آن ها است.
یكی از بهترین مناطق برای حفظ گرد و غبار و ایجاد آلرژی، روتختی ها و روبالشی ها هستند، بنابراین باید توجه داشته باشید که حداقل هر دو هفته یك بار تمام ملزومات تخت خواب را با آب كاملا داغ و با دور تند ماشین لباسشویی بشویید و جهت پیشگیری از آلرژیزا شدن، آن ها را درون خانه و به دور از گرد و غبار محیط بیرون خشك كنید.
اشتباه هفتم: حبس هوا در ماشین لباسشویی
احتمال رشد و تکثیر كپک ها در محیط های خشك بسیار کم است. اما مناطق مرطوب، بستری فوق العاده برای تولید و تكثیر انواع كپک ها هستند. در تماس بودن كپك با لباس ها، می تواند موجب بیماری های پوستی، خارش چشم ها و خسخس کردن سینه در افراد شود.
این علایم وقتی به صورت شدیدتر و گستردهتر در فرد ظهور میكند كه او به آسم یا آلرژی هم مبتلا باشد. بنابراین برای جلوگیری از تولید و تكثیر كپك در ماشین لباسشویی تان، پس از هر بار شستشوی لباس ها، درب آن را كاملا باز بگذارید تا هوا و بخار دروناش بطور کامل خارج شده و محیط خشكی درون ماشین به وجود بیاید.
خشك كردن لاستیك دور در و حتی محفظه درونی ماشین به وسیله یك دستمال خشك، برای پیشگیری از حمله كپک ها بسیار کارآمد است.
اشتباه هشتم: قرار دادن ماشین لباسشویی در فضای بسته و كوچك
تعداد افرادی كه ماشین لباسشویی را درون رختكن حمام، انباری و یا حیاط خلوت سقفدار قرار میدهند کم نیست. آن ها نمیدانند كه با این كار چه خیانتی به خود و اعضای خانواده شان میكنند! ماشین لباسشویی باید در یك محیط باز مثل آشپزخانه قرار داده شود تا پس از اتمام كار، بتوانید پنجره را باز کنید تا هوا و بخار ایجاد شده توسط آن، محیط مناسبی برای رشد قارچ ها و كپک ها به وجود نیاورد.
قرار دادن ماشین لباسشویی در مكانی مثل حمام، باعث تكثیر قارچ ها و كپک ها و سرایت آن ها به لباس های داخل حمام، پرده حمام و لوازمی مثل لیف می شود و عاقبت آن چیزی بجز ابتلا به آلرژی و بیماری های پوستی نیست! بنابراین سعی كنید كه ماشین لباسشویی تان را در محیط های باز نگهداری كنید و اگر هم قادر به این كار نیستید، حداقل تا ساعاتی پس از اتمام كار شستشو، در حمام، انباری یا خیاط خلوت را باز بگذارید.